What happened to Monday? (2017)

What happened to Monday? (2017)

Anmeldelse

«What Happended to Monday» var en velkommen overraskelse av en film. Premisset er relativt kjent som et sci-fi /dystopisk tema men regissør Morten Tyldum og skuespillerne Rapache, Defoe og Close gjør dette til en severdig film. Action-scenene er ypperlige og plotet er interessant nok til at man vil se til enden av filmen. Det er spark til samfunnsproblemer her og ikke så få direkte linker til andre sc-fi filmer og tv-serier men skuespillerne gjør det til en sin egen versjon. Noomi Rapache er veldig god der hun spiller alle de 7 søsknene og får faktisk alle til å være unike. Dog i små porsjoner, ikke diametralt forskjellige personer som søsken sannsynligvis aldri vil bli når de lever så tett sammen.

Andre personer, da særlig statister, er greit nok satt sammen, med et par unntak er de troverdige i det de spiller..men en bør helst ikke se for hardt på de da de fleste har kun et stoisk uttrykk og blir aldri noe mer heller. Men kudos for å bruke mennesker som faktisk ser ut og ter seg som de kan være soldater/agenter.

Noe av valgene i filmen er litt lettvinte, f.eks. blir det ikke belyst om realismen i at å brenne barn kan bli skjult så lenge, sørlig siden det er ihvertfall endel mennesker som vet om det. Glenn Close gjør en god jobb med halvt gal, halvt stormannsgal leder for dette, men det blir noe overspilling, noe hult over hvorfor ho tat akkurat dette valget. Det var en stor ting for nazistene så hvorfor skulle det ikke være det i denne fremtiden? Men ser en bort fra dette så er filmen høyst severdig.

9/10

Originalitet:
7/10
Skuespillere:
9/10
Se igjen faktor:
10/10
Effekter:
10/10
Media:
film

Kategorier