the Prestige (2006)

the Prestige (2006)

Anmeldelse

Chrtopher Nolan er en av vår tids mest innovative filmskapere og Prestige er intet unntak. På utsiden er den en fascinerende historie om hvordan tryllekunstnere konstruerte teknikker for å narre publikum og de mange ganger svært negative utfallene av det. På den annen side griper den i sci-fi’s verdenen ved å antyde at filmens hovedperson faktisk bedriver en form for magi. Ved hjelp av en Nikola Tesla oppfinnelse intet mindre. Men leser man under og mellom linjene er det antydning til at også Nolan bedriver narrespill – med oss. Selve sci-fi elementet blir aldri forklart og det mer enn tydelig fastslås at vi VIL bli lurt, det er det aller viktigste for en vellykket tryllekunst.

På innsiden er det også et drama om menneskeskjebner i og rundt dette miljøet og gir i det hele tatt en fantastisk engasjerende historie. Så bra at du vil fortsatt snakke om det flere år etter. Og det er vel noe av det beste en filmskaper kan håpe på å få til.

9/10

Originalitet:
10/10
Skuespillere:
10/10
Se igjen faktor:
9/10
Effekter:
10/10
Media:
film

Kategorier