BHKristiansen

Scripts for nedlasting via Python

Programmering  |  Python

Nedlasting fra youtube

Python som scriptspråk har mye for seg og det finnes endel nyttige script der ute som gjør ting vanligvis ikke mulig for en vanlig bruker. Dette er først og fremst gjenom Linux, Windows har jeg mindre erfaring med. Som f.eks. å laste ned videoer fra Youtube, inkludert Youtube’s auto-genererte subtekster. Det lagres på webm formatet men dette har blitt så vanlig at de fleste system støtter det uansett.

Men Youtube er ikke det eneste YT-DLP kan laste ned, Mixcloud er også en grei kilde å bruke dette på. Selve formatet herfra er enten m4a eller webm, som Youtube, men ved hjelp av litt ekstra scripting med FFMPEG kan alt konverteres til andre format, kun audio eller video+audio. Mixcloud har vel kun audio men likevel lagrer ting i webm..noe unødvendig men enkelt nok å konvertere.